Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.11.2011 10:55 - Прошепнати истини
Автор: whitepigeon Категория: Лични дневници   
Прочетен: 6328 Коментари: 1 Гласове:
17

Последна промяна: 25.11.2011 13:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg




Истината трябва да се казва силно на глас, а не да се шепне. Често обаче, за да предпазим любимите си хора се принуждаваме да правим компромиси.

Един акт на несправедливост се извърши в Русе преди десетина дни. С интерес и болка наблюдавам развитието на събитията. Отстраниха отец Стефан Стефанов от длъжността председател на храм „Свети Николай Чудотворец” с решение на Епархийския съвет в Русенската епархия.

За всички, които не познават този човек ще кажа, че това е човека, които е дарен с необикновения Дар на вълшебно Слово - Християнското Словото, което заразява и разпалва сърцата на хората и кара минувачите от улицата да свърнат към храма, за да ЧУЯТ...!

"Вярата идва със СЛУШАНЕ"! Необикновената харизма и личния пример на този човек и Отец пленява хората. Привлича ги като магнит. Спонтанно около него се събират "Жадни" хора да отпиват от Християнския извор, който извира от Словата, примера и мъдроста на Отец Стефан. И от Любовта, която се провокира и извира в тези хора и от самосебе си се обособява една прекрасна християнска общност, която е пример за истинска православна църква.

image


"И по плодовете ще ги познаете"! - Който не е бил в присъствието на това "семейство" от братя християни и Отец Стефан, не може да усети магията на онази Любов, която ни завещава Христос. Литургията, евхаристията, общението, приятелството, трапезата, мъка и радост.  Всичко е споделено, общо и истинско. Защото там се говори с устата, а се „слуша” със сърцето. 

 

"Когато се говори ИСТИНАТА, трябва да се говори СИЛНО, а не да се шепне"! - А знаете ли, колко е хубаво на празници, рожденни дни, месене на хляб, правене на мартенички и картички, сборове за възстановяване на западнали манастири и други свързани с християнския живот дейности.

 

"Ако си в нашето стадо, ще блееш като нас"! - Е, не може такова хубаво нещо да не бъде развалено!!! И знаете ли защо? Защото всяко хубаво нещо има фон зад себе си. И колкото е по-хубаво, Светло и истинско, толкова по-силно Изпъква и контрастира на фона. И се заговаря за него и става неудобно за някого и му се търси колая да бъде отсечено, за да възвърне, оня, удобен, стар, СИВ фон.

 

 

"Не съди"! - Официалните доводи за това решение са изсмукани от пръстите от жалба на лакоми за имоти и незаслужили наследство хора. И именно поради тази причина, че Отец Стефан е отстоявал Справедливоста, забележете без никаква лична облага. Само защото е изпълнявал дълга си на християнин в тази ситуация е отстранен от длъжноста си. И най-необяснимото е, че той е "осъден" без право да се защити и обясни. Русенската епархията, го е "осъдила" без да има "процес". И простичко ще попитам аз, коя от десетте заповедите е нарушил Отец Стефан? 

Едно от най-трудните неща е да преодолеем склонноста си да съдим останалите. Трудно е, но затова сме ученици, да се учим и стараем. Обаче, когато НАЙ-висшите ни учители, ни дават лош пример, тогава.... изпадаме в недуомение!?! .... И аз, когато чух не повярвах на ушите си. И продължавам да имам надежда, че официалната православна църква ще вземе правилно и добре обосновано ХРИСТИЯНСКО решение, по този изключително неприятен проблем. Нека стотиците чакащи това решение християни бъдат зарадвани с едно правилно, мъдро и БАЩИНО решение, относно Достойния Човек, прекрасния представител на нашата Българска Православна Църква - Отец Стефан Стефанов.

 

 

 

Има основни прости принципи в тоя живот:

Ако имаш претенции да си християнин, трябва да си наясно, че твоя Бог е Христос. И живота, делата и действията ти трябва да бъдат Христови. Ако нещо от това, не ти харесва просто не трябва да се самоопределяш като християнин.

Истинския Християнин не се определя от това в коя църква ходи, а какви са делата му и какъв пример дава на останалите. И смешно ми става, когато протестанти или католици бъдат заклеймявани, като еретици. Все пак ние сме Щастливи, че сме достойни Православни Християни. И вярваме в нашия висш клир.

 

Най-голямата ми мечта, като християнин, е не само да бъда достоен пример за другите, а да го правя по начин, с който да провокирам и останалите да го правят.  За мен все още е мечта, докато Отец Стефан отдавна го е постигнал и го прави.

                

                 Затова всички го обичат!




Гласувай:
17



1. zvezdichka - Стиска за гърлото, може би защото ...
27.11.2011 08:31
Стиска за гърлото, може би защото наричаш нещата с истинските им имена...
Мен също много ме боли, за избора на митрополията и за това, че дава глас на клевети и доноси, на хора, които смятат себе си за "съвършенни...", клевети, които нямат никаква стойност пред Бога!
Но Истинската Светлина не може да се скрие! Тя ще продължава да осветлява сърцата на верните в Христа!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: whitepigeon
Категория: Туризъм
Прочетен: 1098124
Постинги: 44
Коментари: 938
Гласове: 3601
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031