Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.01.2011 09:16 - Д Е М А С К И Р А Н Е
Автор: samorasla Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2902 Коментари: 5 Гласове:
3

Последна промяна: 30.01.2011 07:25


     Ч А С Т   П Ъ Р В А: СЯНКАТА НА ИДВАЩИТЕ СЪБИТИЯ
      Гл.II.
      Всичко проявено в диалектичната природа – и органичната, и неорганичната материя – води началото си от една идея, от един план, от който в резултат на  поредица от верижни реакции, е възникнало едно единно тяло. Затова съществува пълна съгласуваност между всички живи същества и всички творения, като всяко нещо заема своето собствено място в това голямо цяло, където всичко е взаимосвързано.

От пръв поглед, подобен синтез от живо същество и творение, изглежда съвършено и красиво: живото същество е проявено във форма, перфектно приспособена към условията на тази природа. При по-подробно изследване обаче, откриваме, че тази красота е само привидна и че в действителност тази свързаност представлява ограничение и робство. Защото духът, който дава живот на всички живи същества и на всички творения, изявени в това природно поле, поражда едно фундаментално, стриктно поддържано разделение. И  това единно цяло, реално погледнато, представлява един свят на противоположности -  свят на диалектиката.

Всичко в това диалектично цяло се стреми към индивидуализация, чрез която всеки индивид, за да постигне своите цели трябва да се приспособи към законите на диалектиката, управляващи времето и пространството, закони, чието следствие са изолацията, скръбтта и болката, борбата за живот, страх от смъртта. Тези закони създават реалност, в която масите са заети предимно със събственото си оцеляване, себеподдържане и сибеутвърждаване, докато само определен малък процент от човечеството отчаяно търси единение с Бог, ред, покой, баланс и хармония във великия дом на природата. За жалост това търсене е без успех, защото е невъзможно да се постигне в света на природата. Затова всички усилия в тази посока, неизменно се провалят, те довеждат най-често до кристализация - един ефект, забавящ природния процес на живот.

Истинското обединение е пълно, екзистенциално напускане на това природно поле чрез сливане с един друг Жизнен Дух и чрез зараждането на един друг живот, съответстващ на този друг Жизнен Дух. И това е целта на целия Гносис!

Гносисът събира всички, които търсят обединение с Първоизточвика и са готови за него и ги тласка напред към великия  процес на новораждане. Затова ние, които искаме да вървим по този Път, вече сме поставили началото на ново жизнено поведение, водещо до трансмутация и обновление, т.е. ежедневно да се смаляваме според старата природа и ежедневно да израстваме според Новата природа, в пълна хармония с Йоановите и Христоцентрични закони. 

Но ние видяхме обаче, че природното поле, в което сме родени, се противопоставя на това да започне процеса на новораждане. То се опитва да противодейства и да ни задържи тук, поради много причини, обслужващи себеподдържането.Затова, щом поискаме да напуснем това природно поле, то всячески ще се бори срещу нас чрез своите живи същества и своите творения, тъй като е безсилно вече да ни възпре само чрез електромагнитните си сили на излъчване.

В хода на космическата природа обаче има периоди, когато великият спасителен процес на новораждане може да се осъществи много по-плавно и лесно. Такива периоди настъпват непосредствено след като диалектичното природно поле е прочистено от своята греховност и безбожност. Целта на всяко такова прочистване е отново да отвори вратата към освобождението на микрокосмосите, пленени в природното поле. Следователно, както вече обяснихме в предната глава, всички природни еони, техните сили и васали, ще се съпротивляват на подобно пречистване, тъй като то ги приближава все повече до края на цялото паднало природно царство и съответно към края на тяхното собствено владичество.

 

Сега, в нашата епоха, тази съпротива се изявява чрез имитацията!

На имитацията се гледа като на пълна измама, но всъщност тя е логична реакция. Когато в съзнанието на хората, живеещи в болка и нищета, се насади теоретично разбиране за освобождаващото естество на Христоцентричния живот,  не е ли съвсем нормално тъмните сили да си послужат с имитиране на Христоцентричен живот като средство за подчинение и манипулиране на масите? Сякаш се пробва нова рецепта „Ако единият лек не помогне, нека да опитаме друг,  който може да спаси този свят и нас самите!”

Всъщност целият природно-религиозен живот на нашето време не е нищо повече от една такава имитация – една напълно разбираема, но въпреки това абсолютно наивна имитация – едно подражание на Христос!

Но колкото и разбираемо и простимо да е това, то е най-голямата възможна измяна. Защото подражание е съвсем различно от следване, а само и единствено следването на Христос води до освободителния и обединителен живот!

А имитацията, с която се сблъскваме вече навсякъде в наши дни, макар и в начална фаза на изява, е само едно добре замислено подражание, което има за цел да имитира реалността – да направи така, че подобието да се възприеме за реалност!

За да се осигури успех в този замисъл, трябва да са налични:
1. информация; 2. средства; 3. достатъчно интелигентност; 4. шансове за успех; 5. ситуация, която да даде възможност това да се изпълни.

Нека сега, на основата на горните пет точки, да обясним Тайния план, гигантската игра, която се подготвя. Тази игра скоро ще започне и нейната  цел е да имитира реалността чрез подобието.

Ще започнем отзад-напред - с петата точка и ще ви покажем до каква степен този величествен маскарад въздейства на света и човечеството.
        Всички ние знаем колко много е объркана сегашната световна ситуация, познаваме влошените във всяко отношение, условия на живот, както и всеобщото търсене на възможни решения. Освен това се усеща растящото напрежение сред милиони хора, а излъчванията на Водолея с всеки час стават все по-мощни, причинявайки всичко това. Те са излъчвания, водещи до дематериализация, излъчвания, които превръщат космическия бунт в обусловена необходимост. Така че със сигурност може да се каже, че условията за живот никога не са били по-подходящи, за да се предприеме въпросното имитиране  на Христос.
       Предполага се също, че успехът ще е сигурен, още повече, че ортодоксалните църкви са подготвили стотици милиони човешки същества за грандиозните събития, които ще се предизвикат в грубоматериалния свят.
       Практически цялото човечество е с определено природно-религиозно обучение и има изградена картинна представа за религиозни образи и понятия, които са гравирани в кръвта му. И когато световната игра започне, тези образи и религиозни сцени ще се използват по изкусен и широкомащабен начин, така че успехът да е абсолютно сигурен.
     
Ако питате, дали подобна техника съществува, отговорът е положителен. Откритията в съвременната физика лесно могат да бъдат съчетани с определени магични практики, които ние ще опишем тук за вас.

Има и друг въпрос: Съществуват ли факти, с помощта на които отделните фази на играта да изглеждат дотолкова правдоподобни, че (според Матей: 24) дори и самите избрани да бъдат подведени и излъгани?
      В отговор на последния въпрос ще отбележим, че за постановката и хода на Голямата игра е дадена информация в Библията, но така че да бъде интерпретирана според буквалния текст. Досега само шепа човешки същества са успели да преодолеят този начин на интерпретация!

Сега ще ви опишем схематично основните характерни белези на Голямата имитация:
         На сцената ще бъде разиграно, ни повече, ни по-малко, Второто Пришествие - Завръщането на Христос, както е описано в различни апокалиптични пророчества. Това ще е мощно, феноменално представление, осъществимо благодарение на научните постижения и холографията. Целият свят ще бъде засегнат от него и нито една точка от тази земя няма да остане незасегната. Всеки ще го види със собствените си очи и всички ще са свидетели на „появилия се сред облаците Господ със светите Ангели!”
       Едновременно с това правителствата на всички страни ще бъдат свалени и ще бъде основано  световно правителство. В целия свят ще отеква лайтмотива за „мир на земята”.
       С изключение на някои малки, но фундаментални детайли, всичко ще изглежда толкова съвършено истинско, че цялото човечество ще приеме измамата за реалност и ще реагира в съответствие с нея.
       „Дребните” детайли, които ще останат незабелязани ще са, че: „вълкът няма да започне да живее на мирни начала с агнето; скорпионът и пепелянката ще продължат да жилят и хапят; а ярето няма да лежи до леопарда – освен ако не са приспани с инжекции”!
        Цялото човечество ще се събира на местата за поклонение – за молитва и благодарност. Това ще бъде една празнуваща тълпа, отдадена на еуфория и несъзнаваща трагедията на робството, което й предстои.

А в същото време истинската Еклезия на земята, която е прозряла истината зад цялата тази игра още от самото й начало и отказва да бъде част от нея, ще бъде  ругана и преследвана. А множеството ще ликува поради нейното привидно поражение. 
       
       Предстои ни в следващите глави да разясним повече за Голямата игра:
              - кои са онези, които я осъществяват,
               - къде живеят,
               - как живеят,
               - и кои ще бъдат техните сътрудници?...

         Но засега нека продължаваме уверено напред по Пътя, по който вървим сега – сияещия  и излъчващ светлина Път на Гносиса, така че когато се надигнат страховитите бури, да сме в безопасност в Новото Гностично царство; и така да образуваме една скала всред морската стихия – спасителен остров за всички, които отърсвайки се от магията, много скоро ще имат нужда от нашата помощ.









Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. samorasla - Искам да отбележа, че
29.01.2011 09:58
Искам да отбележа, че г-н Ян ван Райкенборг е написал книгата "Демаскиране" през 1956 г. Удивляват проникновението и прозрението за събития, за които чуваме едва от 4-5 години поради тъмнината, в която сме поставени и от правителства, и от религии. Днес много смели мъже и жени надигат глас в зашита на Истината и за просвещение на милионите все още потънали в хипнотичен сън, хора. Най-малкото, те поне трябва да знаят какво се случва на планетата.
цитирай
2. misbis - PROJECT BLUE BEAM
29.01.2011 10:06
E REALEN I GOTOV OTDAVNA.
http://www.youtube.com/watch?v=rAfkLRVIXvM

BRAVO ZA POSTINGA
цитирай
3. samorasla - Благодаря, скъпа!
29.01.2011 10:16
misbis написа:
E REALEN I GOTOV OTDAVNA.
http://www.youtube.com/watch?v=rAfkLRVIXvM

BRAVO ZA POSTINGA


Моето искрено уважение за всичко, което правиш за да будиш и просвещаваш!
Дано се множат хората като теб и гласовете им да се слеят в единен мощен химн, възпяваш Светлината и Живота!
цитирай
4. анонимен - моите поздравления
31.01.2011 18:35
отдавна издирвах тази книга и си мислех че въобще не е преведена. Приятно ме изненада, чакам следващите глави с нетърпение/ен4о
цитирай
5. samorasla - Здрасти, благодаря че се отби
01.02.2011 08:09
анонимен написа:
отдавна издирвах тази книга и си мислех че въобще не е преведена. Приятно ме изненада, чакам следващите глави с нетърпение/ен4о

За мен тази книга освен, че е адски актуална, е една от най-добрите от библиотеката на Школата. Чети я внимателно и ще откриеш бозброй неща, които няма да намериш никъде другаде. Успех и пак заповядай.
Поздрави...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: samorasla
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2515956
Постинги: 324
Коментари: 1283
Гласове: 737
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031